preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
eTwinning škola

Dabar 2017.

Razredne stranice

 

Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

 

 

 

   

    

      

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Provođenje vježbe gašenja požara i evakuacije djece i zaposlenika škole
Autor: Gordana Palada, 31. 5. 2019.


U četvrtak, 30. svibnja 2019., Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika i Dobrovoljno vatrogasno društvo Brodarica-Krapanj u suradnji s našom školom proveli su pokaznu vježbu gašenje požara i evakuacija djece i zaposlenika škole.

Vježbom je prezentirano djelovanje vatrogasnih postrojbi u gašenju požara, pružanju pomoći i spašavanju ugroženog osoblja i djece u školi, kao i postupci zaposlenika škole sukladno Planu evakuacije.

Sudionici vježbe su bili učenici i djelatnici OŠ Brodarica, Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brodarica-Krapanj i Centar 112 – Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik.


Osnovni cilj vježbe bio je utvrditi način rada vatrogasnih postrojbi u slučaju požara u školi kao i uvježbavanje zaposlenika škole za provedbu evakuacije sukladno donesenom Planu evakuacije škole. Vježba je provedena na obostranu korist  jer su vatrogasne snage uvježbale način postupanja u ovakvim situacijama, a naša škola je utvrdila kvalitetu Plana evakuacije.

Vježba je obuhvaćala:

1. Provođenje evakuacije i zbrinjavanja djece i osoblja zbog nastalog požara sukladno donesenom Planu evakuacije (ravnateljica i zaposlenici škole).

2. Provjera funkcionalnosti vatrodojavnog sustava škole (odgovorne osobe škole).

3. Gašenje požara, pretraživanje prostorija škole i spašavanje požarom ugroženih osoba ( JVP Šibenik i DVD Brodarica-Krapanj).

4. Provjera funkcioniranja i uspostavljanja veze u izvanrednim situacijama i koordinacije svih sudionika tijekom vježbe (Županijski vatrogasni operativni centar i Centar 112).

Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti sve sudionike vježbe, a posebno naše bivše učenike, sada članove DVD Krapanj-Brodarica koje nam je u više navrata pomoglo u opasnim situacijama požara.

Kako je vježba protekla pogledajte u našoj galeriji slika:

                

     

     

                       

     

     

      

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju