preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brodarica

Login
eTwinning škola

Dabar: od 2016.

Tražilica
Razredne stranice

 

 

 

 

 

    

     

      

 

 

Vijesti iz PŠ Grebaštica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izlet Drniš - Knin
Autor: Ursula Jurić, 26. 4. 2017.

Učenici drugih i trećih razreda OŠ Brodarice i PŠ Grebaštice učenje sadržaja nastavnog predmeta Priroda i društvo obogatili su izvanučioničkom nastavom te u pratnji svojih učiteljica posjetili neke od gradova Šibensko-kninske županije te se neposredno upoznali s njihovim prirodnim i kulturnim okruženjem .


Dio izleta putujući vlakom učenici su imali priliku upoznali se s radom konduktera i strojovođe koji ih je rado uputio u osnove upravljanja ovim prometnim sredstvom.

Izlet smo nastavili autobusom prema Otavicama, crkvi Presvetog Otkupitelja - Meštrovićevom mauzoleju.

Sljedeće odredište bila nam je Ekološka udruga Krka u Kninu gdje su uz stručno vodstvo organizirane radionice u kojima, pored teorijskog dijela radionice na kojima se uči o recikliranju i odvajanju otpada, su učenici izrađivali ukrasne vrećice od lavande te reciklirali papir.

Posjetili smo Kninsku tvrđavu i njoj pripadajuće muzeje i galerijske prostore, izvor rijeke Krke - slap Krčić, u Drnišu Meštrovićevu fontanu "Vrelo života", Gradinu te ostatke minareta jedne od nekadašnjih pet drniških džamija iz turskog doba.

Slobodno vrijeme kratili smo igrama na zelenim livadama, uživajući u predivnoj prirodi i sažimajući dojmove o ovom sadržajno bogatom i poučnom izletu.

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju